Gurmán Fest Bratislava 2014 ponúkne špičkový kulinársky zážitok

09.04.2014 Bratislava

Bratislava 9. apríla (TASR) – Najväčšie gurmánske podujatie v slovenskej metropole Gurmán Fest Bratislava 2014 sa uskutoční od 30. mája do 2. júna. Pozvanie organizátorov už 6. ročníka je viac ako jasné – „Posledný májový víkend rozhodne nevarte. Prestreté bude na Dostihovej dráhe.“

Na šiestom ročníku najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu u nás - čo do počtu prezentujúcich reštaurácií, vinárov, farmárov či predajcov rôznych delikates – sa predstaví 25 reštaurácií, 54 šéfkuchárov, medzi ktorými budú aj traja michelinovskí kuchári.

Počas troch dní návštevníci budú mať možnosť ochutnať tie najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov, podľa gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Pripravené je piatkové kuchárske šou slovenských hviezd, sobotné Palacinkovanie osobností šoubiznisu, sobotu plnú michelinových hviezd či nedeľnú Starostovskú džemovačku. Počas troch dní bude pripravený aj bohatý program pre deti, obzvlášť v nedeľu na MDD, večery budú patriť hudobným kapelám.

Tohto roku ponúkne Gurmán Fest program až na štyroch pódiách. Pripravené sú dve piknik zóny, špeciálne detské zóny a oveľa viac reštauračných sedení ako v predchádzajúcich ročníkoch. Počas troch dní sa predstavia naši aj zahraniční šéfkuchári, viacerí z nich sú už známymi osobnosťami gastronomického umenia, medzi nimi Braňo Križan, Michal Konrád, Jaroslav Židek, Marcel Ihnačák, Igor Čehy či Marián Filo. Variť na pódiu bude aj Japonka Youshimi Usui, ktorá má v rodnej krajine svoj vlastný program o varení aj školu varenia. Tradičným sprievodným programom bude aj galavečer udeľovania cien v gastronómii Gurmán Award.

Organizátori pripravili 2. júna Gastronomický kongres, pozvanie tento rok prijali až traja michelinovskí kuchári, Francúz Lionel Levy, Holanďan Jakob Jan Boerma a Belgičan Jean Baptiste. S prvými dvoma bude môcť variť aj malá skupina ľudí v privátnej kuchyni.

„Prečo prísť na Gurmán Fest. Myslím, že sa to oplatí každému, pretože stretne na jednom mieste tie najlepšie reštaurácie a najlepších šéfkuchárov z celého Slovenska a zároveň aj pozvaných šéfkuchárov z celej Európy. Návštevníci budú mať možnosť zažiť nielen kuchárske šou, ale aj spoznať vinárov a ich produkciu, budú môcť vidieť rôzne workshopy, súťaže, školu varenia, dokonca máme detskú barmanskú školu. Voláme ľudí za zážitkom,“ uviedol pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami organizátor a riaditeľ Gurmán Festu Radoslav Nackin.
 

Vyberte región